previous arrow
next arrow
Slider

Модерните пластични прозорци изработени од Алупласт профили, нудат одлични квалитети на термички изолациija и звучнa изолација, значително ја подобруваат удобноста на живеење и се гаранција за многу години на уживање.

WПрозорците од модернните профили со 3-6 комори, како што се Алупласт ИДЕАЛ 4000 Round Line, како наш основен систем, Алупласт ИДЕАЛ 5000 и ИДЕАЛ 8000, претставуваат разумна инвестиција за во иднина.

Покрај стандардните димензии, благодарение на флексибилноста на овие материјали Лес Коммерце нуди различни форми и димензии врз основа на мерења од страна на нашите експерти, кои ве советуваат за бирање на оптимални прозорци за вашата зграда.

apluplastiproducts

Алупласт ИДЕАЛ 4000 classic-line

Современиот кружен дизајн се вклопува хармонично во изгледот на модерните архитектонски стилови. Со Classic Line можете да се ослоните на иновативна технологија за најубавите форми на прозорците.

ideal 4000 classicline

 • 70 мм длабочина
 • Топлинска изолација карактеристики за стандард комбинација Uf-вредност = 1,3 W / m² k
 • Дебелина на глазури до 41 mm
 • Звучна изолација до 45 dB (звучна изолација класа IV)
 • Двојно различен дизајн на појас
 • Контура на Round-line профилот
 • Дизајн на глазури за внатрешни работи
 • Покриени, дренажата не е видлива
 • 5 коморен систем како стандард комбинација
 • Постојан систем со жлеб заптивка и појас

 

 

Алупласт ИДЕАЛ 4000 Round-line

Современиот кружен дизајн се вклопува хармонично во изгледот на модерните архитектонски стилови. Со Round Line можете да се ослоните на иновативна технологија за најубавите форми на прозорците.

ideal 4000 roundline

 • 70 мм длабочина
 • Топлинска изолација карактеристики за стандард комбинација Uf-вредност = 1,3 W / m² k
 • Дебелина на глазури до 43 mm
 • Звучна изолација до 46 dB (звучна изолација класа IV)
 • Двојно различен дизајн на појас
 • Контура на Round-line профилот
 • Дизајн на глазури за внатрешни работи
 • Покриени, дренажата не е видлива
 • 5 коморен систем како стандард комбинација
 • Постојан систем со жлеб заптивка и појас

 

 

Алупласт ИДЕАЛ 5000

Одличните вредности на изолација со IDEAL 5000® обезбедуваат удобност за живот од прва класа. Системот со најквалитетни профили од алупласт ветува заштита од кражби на највисоко ниво и обезбедува безбедност.

 • ideal 5000 classicline70 мм во длабочина
 • Термоизолациска вредност Uf-вредност = 1,1W/m²k (челично засилување со термален прекин)
 • Дебелина на застаклување 41 мм
 • Звучна изолација до 47 dB (звучна изолација класа V)
 • Двојна разновидност на дизајнот на рамката
 • Дизајн на стакленото зрно од внатрешноста
 • Скриена дренажа е можна
 • Вграден хардверски канал за највисоко ниво на заштита од провални кражби
 • 5-коморен профил
 • Централниот систем на дихтунзи е достапен во безброј декори
Алупласт ИДЕАЛ 8000

Идеал 8000 овозможува повеќе светлина, безбедност и топлинска изолација.

 • ideal 8000 classicline85 mm длабочина
 • 6-коморен профил
 • Систем на централно заклучување со три нивоа
 • Челичното засилување во внатрешноста на профилот обезбедува стабилност и за големи прозорски елементи.
 • Дебелина на застаклување: 51 мм и 59 мм
 • Uw од 0.67 W/m²K може да се постигне
 • Вграден хардверски канал за највисоко ниво на заштита од провални кражби
 • Достапни во повеќе декори
Бои на Алупласт ПВЦ Прозорци

 Aluplast Foils Fan

Алупласт - конфигуратор

Освен формата на профилот, бојата е вториот фактор што најмногѕ влијае врз естетскиот ефект на прозорците и вратите. Некои од овие бои-декори се имитации на дрво за да се пренесе впечаток на дрвена подлога.

Делови за ПВЦ Прозорци

Бидејќи прозорците можат да се користат само поради координиран систем составен од индивидуални компоненти, во Лес Коммерце, ние ги избравме најдобрите со иновативни хардвери за прозорци од снабдувачи со производи од висок квалитет, како што се Винкхаус и Сиегенија, кои нудат многу висока безбедност, енергетско управување, трајност и удобност.

winkhaus1 winkhaus1 winkhaus1


Пронајдете ја совршената боја за вашите прозорци со конфигураторот на боја на Алупласт!