Slider

Традицијонално ролетните се користат од страна на деловни објекти, меѓутоа тие стануваат се популарни и за станбени објекти.
Ролетните не се користат само за осветлување и заштита на приватноста, тие нудат добра звучна изолација, како и пријатна средина во просториите за време на топли времиња, како и добра топлинска изолација при ладно време. Ролетните обезбедуваат дополнителни заштитни елементи како и заштита од провална кражба.

атеријалите што се користат во Лес Коммерце за производство на ролетните се увезуваат од Roltek, кој е водечки производител во Словенија за ролетни. Освен различните видови на ролетни, во Лес Коммерце, ние нудиме различни бои како важен естетски дел.

Работењето на ролетните може да се контролира на различни начини:

 

Видливи Mонтирани Ролетни

Видливите Mонтирани Ролетни се идеално и оптимално решение за завршени згради.

Овие системи се монтирани во предниот дел на Прозорците. Постои можност да се инсталира интегрирана мрежа, која е вградена во ролетната кутија (не е видлива), како заштита од комарци и други инсекти.

 

Видови од Видливите Mонтирани Ролетни:

Pento Систем
QUADRO Систем
RONDO Систем

Гаражни Врати

Како гаражни врати во продажната програма на Лес Коммерце се ролната гаражна врата и надземната гаражна врата.

Ролните гаражни врати се погодни за гаражи со висоок таван, додека пак надземните се погодни за гаражи со низок таван. Откако моторот е стандарден дел на овие гаражни врати, далечински, управувач се користи за нивна работа.

Во случај на прекин на електричната енергија, во надземните гаражни врати е предвидена рачка за итно потпирање, додека пак во ролните гаражни врати постои диск лента. За бебедно движење во делот на вратата е предвиден изборен сензор.

Равно монтирани ролетни (flush)

Равно мотираните ролетни се идеални системи кои што можат да се користат во згради каде што постои можност за реновирање на зградата т.е фасадата без да се заменат прозорците..

FОвие ролетни се сместени во предниот дел на прозорците пред да биде фасадата применета, така што фасадата ја покрива ролетната кутија во целост. Постои можност во овие системи да се инсталира интегрирана мрежа која е вградена во ролетната кутија како заштита од комарци и други инсекти.

 

Видови на Равно Монтирани Ролетни:

INTEGO Систем
Q INTEGO Систем

Ролетни монтирани во врвот

Ролетни монтирани во врвот се совршен избор за нови згради, бидејќи нудатмаксимална изолација. Овие системи нудат скриена кутија, максимум изолација и различни функции.

Овие ролетни се поставени над прозорецот и инсталирани во исто време со прозорецот во ѕидниот штекер. Постои можност да се инсталира интегрирана мрежа, кој е вградена во ролетната кутија (не е видлива), како заштита од комарци и други инсекти.

 

Видови на ролетни монтирани во врвот:

Најновиот систем е направен од портокал PURO.XR полиуретански
Во класичниот систем RA.2 / RA.3 ПВЦ кутии со изолациско крило
Мултифункционалниот систем е дводомниот KARO со ПВЦ профи кој содржи вметната изолација

Пронајдете ја совршената боја за вашите прозорци со конфигураторот на боја на Алупласт!