Image is not available
previous arrow
next arrow
Slider

Производи

Прозорци

Прозорците станаа важен архитектонски елемент на секоја зграда. Изборот на точниот тип, облик, материјал и боја влијае на конечниот изглед на зградата и на благосостојбата на луѓето кои живеат во неа.

Модерните прозорци не само создават повеќе светлина и воздух во просториите, но, истотака, тие обезбедуваат неограничена флексибилност. Во Лес Коммерце, ние нудиме три вида на материјали од прозорските профили (ПВЦ, дрво и дрво-алумински), од страна на снабдувачи кои произведуваат производи со висок квалитет


Врати

Вратите се важен дел од секоја зграда. Освен важноста за безбедност, сигурност, престиж и естетика на предните врати, тие се првиот дел од куќата што се допира при пристапување, а последниот дел кога се заминува. Предните врати кажуват многу за вредностите на сопственикот.
Од друга страна, внатрешните врати обезбедуваат важни бариери меѓу собите во вашиот дом и исто така се користат како звучна изолација.

Во Лес Коммерце, ние нудиме различни типови на врати, изработени од различни материјали, од различни снабдувачи со долга традиција кои обезбедуваат иновативни решенија, модерен дизајн и многу висок квалитет.

Ролетни - Ролтек

Традицијонално ролетните се користат од страна на деловни објекти, меѓутоа тие стануваат се популарни и за станбени објекти.
Ролетните не се користат само за осветлување и заштита на приватноста, тие нудат добра звучна изолација, како и пријатна средина во просториите за време на топли времиња, како и добра топлинска изолација при ладно време. Ролетните обезбедуваат дополнителни заштитни елементи како и заштита од провална кражба.

атеријалите што се користат во Лес Коммерце за производство на ролетните се увезуваат од Roltek, кој е водечки производител во Словенија за ролетни. Освен различните видови на ролетни, во Лес Коммерце, ние нудиме различни бои како важен естетски дел.

Работењето на ролетните може да се контролира на различни начини:

 

Видливи Mонтирани Ролетни

Видливите Mонтирани Ролетни се идеално и оптимално решение за завршени згради.

Овие системи се монтирани во предниот дел на Прозорците. Постои можност да се инсталира интегрирана мрежа, која е вградена во ролетната кутија (не е видлива), како заштита од комарци и други инсекти.

 

Видови од Видливите Mонтирани Ролетни:

Pento Систем
QUADRO Систем
RONDO Систем

Гаражни Врати

Како гаражни врати во продажната програма на Лес Коммерце се ролната гаражна врата и надземната гаражна врата.

Ролните гаражни врати се погодни за гаражи со висоок таван, додека пак надземните се погодни за гаражи со низок таван. Откако моторот е стандарден дел на овие гаражни врати, далечински, управувач се користи за нивна работа.

Во случај на прекин на електричната енергија, во надземните гаражни врати е предвидена рачка за итно потпирање, додека пак во ролните гаражни врати постои диск лента. За бебедно движење во делот на вратата е предвиден изборен сензор.

Равно монтирани ролетни (flush)

Равно мотираните ролетни се идеални системи кои што можат да се користат во згради каде што постои можност за реновирање на зградата т.е фасадата без да се заменат прозорците..

FОвие ролетни се сместени во предниот дел на прозорците пред да биде фасадата применета, така што фасадата ја покрива ролетната кутија во целост. Постои можност во овие системи да се инсталира интегрирана мрежа која е вградена во ролетната кутија како заштита од комарци и други инсекти.

 

Видови на Равно Монтирани Ролетни:

INTEGO Систем
Q INTEGO Систем

Ролетни монтирани во врвот

Ролетни монтирани во врвот се совршен избор за нови згради, бидејќи нудатмаксимална изолација. Овие системи нудат скриена кутија, максимум изолација и различни функции.

Овие ролетни се поставени над прозорецот и инсталирани во исто време со прозорецот во ѕидниот штекер. Постои можност да се инсталира интегрирана мрежа, кој е вградена во ролетната кутија (не е видлива), како заштита од комарци и други инсекти.

 

Видови на ролетни монтирани во врвот:

Најновиот систем е направен од портокал PURO.XR полиуретански
Во класичниот систем RA.2 / RA.3 ПВЦ кутии со изолациско крило
Мултифункционалниот систем е дводомниот KARO со ПВЦ профи кој содржи вметната изолација

Ламинат

Во Лес Коммерце, ние нудиме ламинат произведен од страна на светски лидер за високо квалитетен ламинат. Предностите на ламинатните подови произведени од Кроно Оригинал се внатрешните квалитети, како што се A.B.C. aнти бактериски слој, интегрирана анти статичка опрема, S.A.S. системот за звучно апсорбирање и други.

Ламинатните подови од Кроно Оригинал се совршени за современи како и за традиционални внатрешни дизајни. Со нивната реална текстура и суптилни површински структури што всушност може да се почувствува, тоа е речиси невозможно да се направи разлика од вистинските дрва. Тие се лесни за одржување и чистење и даваат постојана убавина.

Highland Oak Royal Oak Umbria Oak Fireside Oak
Brazilian Cherry Ethnic Oak Cottage Oak Bongassi
Grey Oak Wellington Oak Reed Beech Afzelia Malay

Тавански Скали

Ако имате тавански простор во вашиот објект, за пристап, ќе имате потреба за тавански скали.

Во Лес Коммерце, ние нудиме дрвени тавански скали кои се многу практични, функсионални и долготрајни за таква намена.

Тавански скали - Дрвени

OMAN - TERMO

Стандардни димензии:

- 60 x 110 cm - 60 x 120 cm - 60 x 130 cm
- 70 x 110 cm - 70 x 120 cm - 70 x 130 cm

 

Тавански Скали - Метални

OMAN - SHEAR TERMO

Стандардни димензии:

- 70 x 80 cm - 60 x 120 cm
- 70 x 100 cm - 70 x 120 cm

 

Кровни Прозорци

Кровните прозорци се дел од продажната програма на Лес Коммерце. Тие се еден важен дел од секоја зграда ако во кровот на истата постои просторија која се користи. Кровните прозорци не само што овозможуват природна светлина на просторијата, но истотака ја подобруваат вентилацијата на истата.

OMAN EN

Стандардните димензии:

- 55 x 78 cm - 55 x 98 cm
- 68 x 118 cm - 78 x 118 cm
Roller blind OMAN RL 1

Евтин начин за заштита од сончевите зраци. Ролетната може да се постави на различни висини на прозорецот.

Пронајдете ја совршената боја за вашите прозорци со конфигураторот на боја на Алупласт!